Samen leren en verbeteren in de ggz

Angst- en stemmingsstoornissen zijn de meest voorkomende psychische stoornissen in de algemene bevolking. In 2016 waren er naar schatting 539.200 mensen bij wie de huisarts een stemmingsstoornis heeft geregistreerd.

In 2011 kostte de zorg voor depressie 1,6 miljard euro. Hiermee is depressie een van de duurdere ziekten. 8.1% van de totale kosten voor psychische aandoeningen en 1,8% van de totale kosten voor de gezondheidszorg gaan naar deze aandoening.

Angst- en depressie kent een hoog volume, er zijn voor deze behandelingen voor patiënten relevante uitkomstindicatoren beschikbaar en de behandeling wordt door veel aanbieders aangeboden.

De projectgroep Angst en Depressie komt eens in de zes weken bij elkaar in Amersfoort of belt met elkaar. In de projectgroep zitten vooral professionals die cliënten behandelen met angst en depressies. Ook neemt een vertegenwoordiger van de Angst, Dwang en Fobiestichting (ADF stichting) deel en een vertegenwoordiger van de Depressievereniging.

 

Pin It on Pinterest