De Volante projectgroep duurzaamheid is een projectgroep met enthousiaste professionals die zich inzetten om de zorg te verduurzamen. Alle leden van de projectgroep hebben als doel de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Met de samenwerking kunnen we kijken wat we van elkaar kunnen leren en hoe we met de gezamenlijke kennis een eerlijke en betaalbare route naar een CO2 vrije organisatie in 2050.

Naast de wettelijke verplichtingen die op ons afkomen kijken wij als projectgroep ook naar duurzaamheid in de breedste zin van het woord, daar waar de focus vanuit de overheid ligt op de energietransitie van de gebouwde omgeving kijkt de projectgroep naar alle processen. Dit gaat van mobiliteit tot aan afvalstromen alsmede circulariteit.

De projectgroep komt maandelijks bijeen om de ontwikkelingen met elkaar te bespreken. Voor 2021 zal de focus als eerste liggen op het ontwikkelen van een Routekaart naar 2050 waarin we per instelling zullen omschrijven wat onze aanpak zal zijn tot 2050. Deze routekaarten zullen de mogelijkheden maar ook onmogelijkheden inzichtelijk moeten maken en is een verplicht onderdeel van de Green Deal voor de Zorg 2.0.

Pin It on Pinterest