Op 30 juni 2021 organiseert Volante het webinar ‘Hoe groen ben jij?’. 

Gooi jij ook wel eens achteloos een banaan in de verkeerde vuilnisbak? Pak je, omdat het regent, toch liever de auto? Of raap jij juist elk plastic zakje op dat je tijdens je wandeling vindt?

Menselijke beslissingen en gedragingen kunnen onze ecosystemen beschermen of juist verder vernietigen. Denk hierbij aan reisgedrag, consumptie of hergebruik van spullen. Voor gedrag dat positief is voor het klimaat, zijn inzicht, begrip, empathie, verbondenheid, samenwerking en actiebereidheid nodig. Werken aan een duurzamere wereld gaat niet over maatregelen. Het gaat over gedrag. En laat gedragsverandering nu juist het gebied zijn van onze hulpverleners. Dat schept verplichtingen, toch? Jij kunt als hulpverlener een sleutelrol vervullen en bijdragen aan vraagstukken zoals de opwarming van de aarde, de verdwijning van dieren- en plantensoorten en lucht-, water- of bodemvervuiling. Maar ook ondersteunende diensten hebben een belangrijke rol om onze ecologische footprint te verkleinen. De vraagt blijft echter: hoe groen zijn we eigenlijk met z’n allen? Als je daar het antwoord op wilt weten, kom dan naar het Volante-webinar:

HOE GROEN BEN JIJ?
Op woensdag 30 juni van 11.00 tot 13.00 uur

Bekijk hier het volledige programma. Ben jij er ook bij? Meld je aan via een email aan info@volante.nl

 

Pin It on Pinterest