Op woensdag 30 juni hielden we in Volanteverband een webinar over het thema duurzaamheid in de zorg. Meer dan 50 deelnemers waren online aanwezig. De gastsprekers waren live aanwezig in de studio.

Voor gedrag dat positief is voor het klimaat, zijn inzicht, begrip, empathie, verbondenheid, samenwerking en actiebereidheid nodig. Werken aan een duurzamere wereld gaat niet over maatregelen. Het gaat over gedrag. En laat gedragsverandering nu juist het gebied zijn van onze hulpverleners. Dat schept verplichtingen, toch? Jij kunt als hulpverlener een sleutelrol vervullen en bijdragen aan vraagstukken zoals de opwarming van de aarde, de verdwijning van dieren- en plantensoorten en lucht-, water- of bodemvervuiling. Maar ook ondersteunende diensten hebben een belangrijke rol om onze ecologische footprint te verkleinen. De vraagt blijft echter: hoe groen zijn we eigenlijk met z’n allen?

Marco Verheul (Raad van Bestuur Dimence Groep) opende het webinar en benadrukte het belang van bewustwording. Vervolgens gingen Peter Mol (senior projectleider IVN), Dirk Dijkslag (coordinator Beweging van Overvloed, Dimence Groep) en Geertjan Lepping (budgethouder Diensten, Dimence Groep) in op de samenwerking van IVN, Provincie en de Dimence Groep om groen in de zorg te integreren.
Sara Helmink en Sara Wortelboer, klimaatpsychologen, lichtten toe hoe de klimaatcrisis terugkomt in de behandelpraktijk en bieden praktisch toepasbare informatie over klimaatpsychologie.
Na een korte pauze gaf de projectgroep Duurzaamheid een presentatie over de diverse duurzame initiatieven in de Volante instellingen.

Misschien kon je niet aanwezig zijn, of wil je het Webinar delen met je collega’s of anderen, dan kun je hier de bijeenkomst nog eens bekijken:

 

We wensen je veel kijkplezier! Wil je reageren? Dat kan op info@volante.nl

Pin It on Pinterest