Volante 5 jaar!

Op 18 mei vierden we het eerste Volante jubileum in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Want het is alweer 5 jaar geleden dat Lentis, Dimence Groep, GGzE en GGZ Noord-Holland-Noord dit initiatief gestart zijn. Op veel gebieden werken cliënten en professionals inmiddels samen en leren we van elkaar. Denk aan acute psychiatrie, angst & depressie, autismespectrumstoornissen, en andere onderwerpen als duurzaamheid en leefstijl en vitaliteit.

Resultaten
De dag werd geopend door vertrekkend bestuursvoorzitter GGzE, Joep Verbugt. Leuk om te horen dat er al echt concrete resultaten bij de verschillende werkgroepen zijn behaald! Ook de komende jaren gaat Volante zich richten op waardegedreven zorg.

Anders kijken naar zorg en gezondheid
Na Joeps welkom volgde Carl Verheijen, directeur Innovation and Knowledge bij NoaberHealth, over hoe we anders moeten kijken naar zorg en gezondheid om van langer leven naar zinvol leven te gaan. De presentatie van Jim van Os biedt stof tot nadenken. Hij gaat in op de blik op de ggz vanuit verschillende disciplines waaronder antropologen, epidemiologen, filosofen, medici en evolutionaire wetenschappers.

Volante projectgroepen
Het panel met cliëntvertegenwoordigers, directeuren en behandelaren ging in op de vraag wat Volante voor hen betekent. Zij discussieerden aan de hand van stellingen. Alle panelleden maken deel uit van een werkgroep en lichtten daarvan de waarde toe. ‘Het werkt heel verfrissend en verruimend om met collega’s in dezelfde functies van andere instellingen inzichten te delen, want we herkennen elkaars uitdagingen.’

Cliëntenwerkprojecten
Omdat het een jubileum betrof, kregen de aanwezigen een voucher cadeau. Die kon je inwisselen tijdens de lunch bij één van de kraampjes met artikelen van cliëntenwerkprojecten.

Workshops
Na de lunch waren er diverse workshops. Interessante sprekers van de vier instellingen vertelden over onderwerpen als een ecosysteem voor mentale gezondheid, ART monitor en gekoppelde kwaliteitscyclus, kind en jeugd aan SET: e-Health en digitalisering, ggz-teams in de wijk en een verhalenbank als onderdeel van herstelbevordering.

Psychiatrisch cabaret
Ter afsluiting van deze feestelijke dag trad Marjolijn van Kooten op met haar ‘Psychiatrisch cabaret’. Iedereen ging met een lach op het gezicht weer naar huis. Op de volgende 5 jaar!

Bekijk hieronder een impressie van de jubileumdag.

Download hier de presentaties van de sprekers

Pin It on Pinterest