Volante: zorgverleners bundelen
hun krachten voor betere zorg

Volante is een samenwerkingsverband tussen de Dimence Groep, GGzE en GGZ Noord-Holland-Noord. Onze samenwerking maakt het mogelijk bij elkaar in de keuken te kijken, behandelingen te vergelijken en van elkaar te leren.
We richten ons op het creëren van betekenisvolle uitkomsten voor de patiënt in de geestelijke gezondheidszorg, met als doel het zorgaanbod beter te laten aansluiten op de zorgvraag en op zoek te gaan naar nieuwe methoden en technieken om resultaten te verbeteren. Dit komt zowel de cliënt als de zorg, regionaal en landelijk, ten goede.

Onze missie en visie

Volante is een jonge organisatie met de nodige ambities. We willen een leidende rol spelen in de ontwikkeling van betekenisvolle uitkomsten. Wij richten ons op het verbeteren van het leven van de cliënt in de geestelijke gezondheidszorg en heeft als doel het zorgaanbod beter te laten aansluiten op de zorgvraag en op zoek te gaan naar nieuwe methoden en technieken om resultaten te verbeteren. Dat doen we door van elkaar te leren. We kijken bij elkaar in de keuken, we werken samen en zijn open naar elkaar.

openheid_leren_samenwerken_verbeteren_volante_ggz

Ambitie

Onze ambitie om betekenis toe te voegen aan het leven van de patiënt vraagt om een nieuwe verbinding tussen deze patiënt en professional. Het belang van de patiënt, die steeds meer een geïnformeerd regisseur van zijn eigen behandeling wordt, staat bij dit alles centraal. Wij ambiëren een leidende rol bij kwaliteitsverhoging en innovatie van de geestelijke gezondheidszorg.

Feiten en cijfers

Volante bestaat uit drie samenwerkende Ggz instellingen. Gezamenlijk bieden de drie organisaties geestelijke gezondheidszorg aan 8 procent van de cliënten in Nederland. Er werken in totaal ongeveer 6.700 medewerkers. Daarmee heeft de vereniging voldoende schaalgrootte om echt grenzen te kunnen verleggen en landelijk impact te hebben. Daarnaast hebben de drie instellingen ook een gedeelde visie en ambitie. Bovendien zijn de samenwerkingspartners niet elkaars directe concurrent.

Bekijk hier de factsheet over Volante.

 

Op de hoogte blijven?

De samenwerking in Volante is volop in ontwikkeling. We werken voortdurend aan nieuwe initiatieven en gezamenlijke projecten. Wil je op de hoogte blijven van wat wij je te bieden hebben? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Pin It on Pinterest