Samen leren en verbeteren in de ggz

Hier bundelen vier zorgverleners
hun krachten voor betere zorg

Volante is een samenwerkingsverband tussen de Dimence Groep, Lentis, GGzE en GGZ Noord-Holland-Noord. Onze samenwerking maakt het mogelijk bij elkaar in de keuken te kijken, behandelingen te vergelijken en van elkaar te leren.
We richten ons op het creëren van betekenisvolle uitkomsten voor de patiënt in de geestelijke gezondheidszorg, met als doel het zorgaanbod beter te laten aansluiten op de zorgvraag en op zoek te gaan naar nieuwe methoden en technieken om resultaten te verbeteren. Dit komt zowel de cliënt als de zorg, regionaal en landelijk, ten goede.

Onze missie en visie

Volante is een jonge organisatie met de nodige ambities. We willen een leidende rol spelen in de ontwikkeling van betekenisvolle uitkomsten. Wij richten ons op het verbeteren van het leven van de cliënt in de geestelijke gezondheidszorg en heeft als doel het zorgaanbod beter te laten aansluiten op de zorgvraag en op zoek te gaan naar nieuwe methoden en technieken om resultaten te verbeteren. Er wordt daarbij gewerkt volgens de Value Based Mental Health Care (waarden gedreven geestelijke gezondheidszorg) methodiek.

Feiten en cijfers

Volante bestaat uit 4 samenwerkende Ggz instellingen. Gezamenlijk bieden de vier organisaties geestelijke gezondheidszorg aan 10 procent van de cliënten in Nederland. Er werken in totaal ongeveer 10.000 medewerkers. Daarmee heeft de vereniging voldoende schaalgrootte om echt grenzen te kunnen verleggen en landelijk impact te hebben. Daarnaast hebben de vier instellingen ook een gedeelde visie en ambitie. Bovendien zijn de vier samenwerkingspartners niet elkaars directe concurrent.

Op de hoogte blijven?

De samenwerking in Volante is volop in ontwikkeling. We werken voortdurend aan nieuwe initiatieven en gezamenlijke projecten. Wil je op de hoogte blijven van wat wij je te bieden hebben? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Pin It on Pinterest